Estratègies del joc

Per poder colocar les fitxes en la zona de joc podem fer combinacions amb les fitxes que tinguem i colocar-les, o reordenar les fitxes de la zona de joc per mirar d'alliberar alguna fitxa que ens fa falta.

Les fitxes que s'aconsegueixen de la segona manera no ens les podem guardar. S'han de quedar com a fitxes jugades.

Podrem separar una fitxa sempre que les que quedin compleixin les regles per que un trio o escala sigui correcte, es a dir tenir un mínim de 3 fitxes i ser trio o escala.

Exemples:

Si tenim podem aprofitar el 6 blau o el 9 blau per fer una altra combinació, mentre que el que queda continua sent correcte.

La millor estratègia es mirar d'alliberar un comodí, ja que pot substituïr a qualsevol altra fitxa. La forma mes fàcil es substituint el comodí per la fitxa que substitueix, però si això no es possible podem mirar de recolocar les fitxes d'on forma part per alliberar-lo.

Per exemple, si tenim , i en la zona de joc, podem recolocar el 3 groc amb el 4,5 i 6 groc, i el 3 blau amb el trio de 3, alliberant d'aquesta manera el comodí per utilitzar-lo amb alguna fitxa que vulguem jugar.

Si tenim una escala molt llarga també la podem separar per treure alguna fitxa que ens interessi.

Exemple:

Ens falta un 4 vermell per poder desfer-nos de 3 fitxes (3 , 5 i 6 vermell). Si en la zona de joc tenim

podem separar-ho en 1,2,3 vermell i 5,6,7 vermell, deixant lliure el 4 per poder colocar les nostres fitxes.

Com aquestes hi han moltes altres maneres d'alliberar fitxes, nomès cal pensar una mica i moure les fitxes de la zona de joc per trobar la manera de fer-ho.